Hurmalı ve Cevizli Kek

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Malzemeler:

3 adet orta büyüklükte yumurta (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı toz şeker
200 gr. tereyağı (buharda eritilmiş)
1 yemek kaşığı bal (tepeleme)
1/2 su bardağı su (oda sıcaklığında)
1/2 limon suyu (taze limonun suyu)
10 adet büyük boy hurma
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1/2 su bardağı ceviz (iri dövülmüş)
1,5 su bardağı un (elenmiş)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu +1 çay kaşığı soda

Hazırlanması:

1) Hurmaları uzunlamasına ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartalım. Bıçak yardımıyla küçük parçalara doğrayalım. Ben büyük boy hurma kullandığım için bir hurmadan yaklaşık sekiz küçük parça elde ettim. Doğranmış hurmaları geniş ve derince bir kaba alıp, üzerine bir yemek kaşığı nişasta eleyelim. Kabı ileri geri sallayarak hurmaların her tarafını nişastaya bulayalım. Yarım su bardağı dövülmüş cevizi hurmaların üzerine ekleyelim. Kabı bir kenarda bekletelim.

2) Unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve sodayı elekten geçirerek bir kaba aktaralım. Kabı bir kenarda bekletelim.

3) Kek çırpma kabının içinde yumurtaları mikserin yüksek ayarı ile yaklaşık iki dakika çırpalım. Toz şekeri ekleyelim iki dakika çırpalım. Tereyağını, bir yemek kaşığı dolusu balı ekleyelim çırpalım. Oda sıcaklığındaki yarım su bardağı suyu ve taze limondan elde ettiğimiz yarım limon suyunu ekleyip çırpalım.

4) Bir kenara koyduğumuz elenmiş un+vanilya+k.tozu+soda karışımını azar azar kek karışımına (aynı zamanda mikserin düşük ayarı ile çırpmaya devam ederek) ekleyelim.

5) Şimdi mikseri bir kenara koyalım. Nişastaya buladığımız hurmaları ve cevizleri ilave ederek, spatula yardımıyla dipten yukarı doğru dairesel hareketlerle bu iki malzemeyi kek karışımına iyice yedirelim.

6) Keki tabanı ve kenarları yağlanmış orta boy bir kek kalıbına boşaltalım (ben bu sefer iki adet küçük boy kalıp kullandım). Kalıbı mutfak tezgahına hafifçe dört beş defa vurup, 180 derece sıcaklığa erişmiş fırının orta katına sürelim. Bu ayarda keki 35 – 40 dakika pişirelim. Süre sonunda piştiğinden emin olmak için bir yağ bıçağını keke batıralım. Bıçak temiz çıkıyorsa işlem tamamdır.

* Servisten önce üzerini pudra şekeri ile süsleyebiliriz.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Yorum bırakın