Fırında Mantarlı ve Havuçlu Makarna

MALZEMELER:

1 tane orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 tane büyük boy havuç
10 tane taze mantar
4-5 tane domates (veya bir kutu kıyılmış konserve domates)
Tuz, karabiber
Sıvıyağ
Kelebek makarna

 
ÜZERİ İÇİN:

2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

 
HAZIRLANMASI:

Soğanı yemeklik soğan gibi küçük küçük doğrayalım veya robottan geçirelim. Havucu küp küp, mantarı ise ince dilimler şeklinde doğrayalım. Tavaya yağı döküp, önce soğanları 1-2 dakika çevirdikten sonra, havuçları içine atalım ve havuçlar yumuşayana kadar tavada kavuralım. Kıymayı da ekleyip kavuralım. Mantarları ekleyelim, suyunu çekene kadar kavuralım. En son küp küp doğranmış veya rendelenmiş domatesleri, tuzunu, karabiberini ve sarımsağı ekleyip, bütün harcı 8-10 dk. kısık ateşte pişirdikten sonra, ateşten alalım, harca hemen 2 kaşık margarini ekleyip eritelim. Makarnayı tencerede kaynamış olan suyun içine boşaltalım ve istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim (pişirme suyuna iki çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz ilave edelim). Kevgirde suyunu süzdükten sonra, yine tencereye geri boşaltıp, harcı üzerine döküp karıştıralım.

Bu işlem bitince, havuçlu-mantarlı makarnamızı borcama döküp, üzerine kaşar peyniri serpeleyelim ve peynir eriyene kadar fırında pişirelim. Sıcak sıcak servis tabağına alalım.

 
 

Yorum bırakın